Krabbeplas

RECREATIEGEBIED KRABBEPLAS IN Vlaardingen is al vijf jaar onderwerp van onderzoek naar nieuwe recreatie en gebruiksvormen. Dat onderzoek vindt plaats op initiatief van gemeente Vlaardingen, Recreatieschap Midden-Delfland en SKOR die daarvoor kunstenaars, ontwerpers en schrijvers hebben uitgenodigd. Een van de conclusies is dat het gebied potentie heeft anders gebruikt te worden dan nu nog het geval is. Om die potentie te testen, worden kavels uitgegeven aan bewoners en kunstenaars.

dinsdag, december 14, 2004

Inschrijfdatum verlengd tot en met 31 januari 2007



De mogelijkheid om zelf een kavel te claimen gaat langzaam rondzingen in Vlaardingen. Om iedereen wat meer tijd te geven een goed plan te bedenken hebben we de uiterste inzenddatum verplaatst naar 31 januari 2007.

Nogmaals, in principe kan en mag alles. Van een rapconcert tot een openbare koorrepetitie, van een theatervoorstelling tot openlucht taekwondo en van een lounge tot een ouderenhangplek. De enige voorwaaarden zijn dat de kavels openbaar toegankelijk blijven, ze weer op te ruimen zijn en er rekening wordt gehouden met de gedragsregels in de Krabbeplas.

In februari selecteert Bureau Venhuizen samen met het Recreatieschap Midden-Delfland de beste plannen uit de inzendingen. Daarna gaan we samen met de plannenmakers kijken hoe ze hun plan het beste kunnen uitvoeren. Er is ook een (bescheiden) werkbudget beschikbaar voor de uitvoering van de plannen. In het voorjaar worden de kavels feestelijk in gebruik genomen en wat er daarna gebeurt is voor een groot deel aan de bewoners en gebruikers.

Mocht je nu denken, 'ja, maar wat ik wil is toch veel te duur', of 'veel te veel werk', of 'gaat nooit lukken', aarzel niet en stuur toch je plan in. Je weet maar nooit wat er kan of mogelijk is.